Kutak za učenike

Obaveštenje Zavoda za javno zdravlje Sombor: Covid pozitivni učenici. Postupanje učenika i roditelja u slučaju obolevanja i konrakta sa obolelim. 

Ceo dokument možete preuzeti ovde.

Virtualni sajam obrazovanja „Na koji ćeš faks“

19. mart 2021.

Obaveštavamo Vas da je prethodne nedelje počeo sa radom Virtualni sajam obrazovanja „Na koji ćeš faks“.

Trajeće sve do 1. oktobra, a možete ga posetiti putem linka: https://nakojicesfaks.collectivibe.com .

Za pet dana trajanja, sajam je posetilo preko 5.000 ljudi, medijski je odlično propraćen, pojedini dnevni listovi su već izveštavali o njemu (Politika, Diretno.rs), dogovorena su gostovanja u jutarnjim programima televizija, kontaktirano je preko 700 srednji škola i aktivno se radi na promociji istog.

Pristup za sve posetioce je potpuno besplatan i registracija nije neophodna. Sajmu se pristupa putem linka sa mobilnog ili računara, a jedino je potrebna internet konekcija. Svi posetioci će moći da se informišu o uslovima upisa, studijskim programima i direktno komuniciraju sa predstavnicima visokoškolskih ustanova.

Zbog velikog interesovanja ustanova da se priključe sajmu, krajem marta meseca ćemo praviti dodavanje novih učesnika.

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,
Friendly tim

Ivana Sikimić
M - 063 88 37 202
Friendly HR
Human Resources Assistant

Korisni linkovi za učenike:

Nacionalna platforma za prevenciju i zaštitu od nasilja u školama u Srbiji - ČUVAM TE

Platforma je veoma bogata sadržajima. Na njoj se nalaze segmenti koji se odnose na informisanje i edukaciju, ali i prijavu nasilja. Sadrži i edukativne sadržaje namenjene svim roditeljima i učenicima. Platforma se nalazi na sledećem linku: https://cuvamte.gov.rs/

Vodič za prevenciju rizične upotrebe društvenih mreža preuzmite ovde.

MOJA KARTICA

https://mojakartica.rs/ucenicka-kartica/

Korisni linkovi

NARODNO POZORIŠTE SOMBOR - https://www.npozoristeso.co.rs/

GALERIJA MILAN KONJOVIĆ - https://konjovic.rs/sr/

BIOSKOP SOMBOR - https://www.bioskopsombor.net/

GRADSKA BIBLIOTEKA KARLO BJELICKI - http://www.biblioso.org.rs/ci

 KULTURNI CENTAR LAZA KOSTIĆ - https://kcsombor.org.rs/

 

Poslovni podaci

Telefon:+381 (25) 433 660

Adresa:Staparski put 1a

25000 Sombor

email:office@domucenikasombor.rs

PIB:100122819

MB:08130205

CRF:02171

Za sve naše prošle, sadašnje i buduće učenike

„Put do zvezda je samo etapa kružnog puta do sebe. Ako znaš prečicu, nema potrebe puno se lomatati po bespućima. Stigao si čim kreneš. Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu. U tome je tajna... U tome je jedini trik... Ali tako je malo onih koji to znaju. I zato svaka mladost prođe taj kružni put, da bismo došli do suštine, do sebe! Na tom putu: Želim vam utehu u teškim danima, osmeh kada budete tužni, dugu da sledite oblake, smeh da ljubi vaše usne, zalaske sunca da ugreju vaše srce, prijateljsku reč kada klonete duhom, ljubav da razvedri vaše postojanje, lepotu za vaše oči, poverenje kada sumnjate, hrabrost da upoznate sebe, strpljivost da prihvatite istinu, veru da možete postati sve što želite. Sanjajte o onom što vas raduje, budite ono što želite da budete i nikada ne zaboravite: Čovek ima samo jedan život da učini ono što ga čini srećnim! I šta je zapravo sreća!? Srećan je i velik zaista samo onaj koji ne mora ni vladati ni pokoravati se da bi mogao nešto biti. Tajna sreće je u tome da mnogo zahtevamo od sebe, a malo od drugih. BUDITE SREĆNI!!!”