Smernice za roditelje

Poštovani roditelji,

suočeni sa strašnim događajima poslednjih dana potpuno je normalno da se svi osećamo zbunjeno, uplašeno i zabrinuto. U ovoj teškoj situaciji važno je da ostanemo pribrani i da tražimo način kako da pomognemo sebi, ali i deci (kog god uzrasta da su deca u pitanju) da se izbore sa svim ovim.

Naši vaspitači i domski psiholog su već preduzeli sve potrebne aktivnosti i razgovarali sa učenicima u Domu, a i u narednim danima će učiniti sve da im sa svoje strane pruže potrebnu pomoć i podršku.

Sa decom je ipak najvažnije da razgovarate i vi, njihovi roditelji. U želji da vam pomognemo u tome delimo Smernice namenjene roditeljima - kako da razgovarate sa decom.

Ukoliko primetite da vam je dete jako uznemireno ili želite da se konsultujete sa nama, slobodno se, kao i uvek do sada, obratite grupnom vaspitaču vašeg deteta ili domskom psihologu.

1 2 3

{gallery}2023-05-24-roditelji{/gallery}

 

 

Poslovni podaci

Telefon:+381 (25) 433 660

Adresa:Staparski put 1a

25000 Sombor

email:office@domucenikasombor.rs

PIB:100122819

MB:08130205

CRF:02171

Za sve naše prošle, sadašnje i buduće učenike

„Put do zvezda je samo etapa kružnog puta do sebe. Ako znaš prečicu, nema potrebe puno se lomatati po bespućima. Stigao si čim kreneš. Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu. U tome je tajna... U tome je jedini trik... Ali tako je malo onih koji to znaju. I zato svaka mladost prođe taj kružni put, da bismo došli do suštine, do sebe! Na tom putu: Želim vam utehu u teškim danima, osmeh kada budete tužni, dugu da sledite oblake, smeh da ljubi vaše usne, zalaske sunca da ugreju vaše srce, prijateljsku reč kada klonete duhom, ljubav da razvedri vaše postojanje, lepotu za vaše oči, poverenje kada sumnjate, hrabrost da upoznate sebe, strpljivost da prihvatite istinu, veru da možete postati sve što želite. Sanjajte o onom što vas raduje, budite ono što želite da budete i nikada ne zaboravite: Čovek ima samo jedan život da učini ono što ga čini srećnim! I šta je zapravo sreća!? Srećan je i velik zaista samo onaj koji ne mora ni vladati ni pokoravati se da bi mogao nešto biti. Tajna sreće je u tome da mnogo zahtevamo od sebe, a malo od drugih. BUDITE SREĆNI!!!”